Неплатените стажове са една стъпка по-близо до забраната в ЕС, тъй

...
Неплатените стажове са една стъпка по-близо до забраната в ЕС, тъй
Коментари Харесай

Неплатените стажове са една стъпка по-близо до забраната в ЕС

Неплатените стажове са една стъпка по-близо до възбраната в Европейски Съюз, защото Европейският парламент прикани за нови правила за отбягване на употребата на стажанти. Европейският парламент гласоподава в поддръжка на отчет, който приканва за забрана на неплатените стажове, които не са свързани със довеждане докрай на академична работа. Гласуването не е правно обвързващо, само че е забележителна стъпка, споделят правозащитни групи.

Парламентът постановява, че би трябвало да бъдат определени минимални стандарти за качество и че стажовете би трябвало да бъдат " съответно обезщетени “, покривайки най-малко разноските за съществени витални потребности като храна, жилище и превоз – като се вземат поради разноските за живот във всяка държава-членка.

" Това гласоподаване е решителна стъпка, която ще помогне на повече младежи от друг генезис да навлязат на пазара на труда. Европейската комисия не може да съобщи младежите сега; време е за обвързващо законодателство, което ще забрани вечно неплатените стажове “, сподели Марк Макнулти, член на борда на европейския Младежки конгрес пред The Brussels Times.

Проучване демонстрира, че на средностатистически младеж в Европа струва над 1000 евро на месец да направи неплатен стаж. Практиката задълбочава неравенството измежду младежите от друг обществен генезис, постанова непостижими разноски на фамилиите, заплашва психологичното здраве на младежите и основава несправедливи изкривявания на пазара на труда, открива още изследването, представено от bTV.

Макнулти акцентира, че достойните работни места не могат да бъдат непокътнати единствено за тези, чиито родители могат да си разрешат да заплащат сметките им, до момента в който те самите работят гратис.

" Младите хора заслужават заслужено възнаграждение за работата си и правата им да бъдат зачитани на работното място. Гласуването на Парламента удостоверява, че болшинството от европейските жители желаят да сложат завършек на неплатената работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР